Vodilni so spregovorili: team building je prihodnost posla

Raziskava vodilnih potrjuje: team building je prihodnost posla

Vodilni v mednarodnih podjetjih so v aktualni raziskavi vlaganje v zaposlene postavili pred profitabilnost in tržno rast.

V poslanstvu naše team building agencije je zapisana temeljna resnica; timi, ki znajo inovirati, ustvarjati in se prilagoditi, se v poslovnem svetu najbolje izkažejo Nedavna raziskava, ki je vključevala vodilne v največjih svetovnih podjetjih, potrjuje, da so team building pomembnejši kot kadarkoli prej.

 

Povezana ekipa pred profitabilnostjo?

V nedavni raziskavi revije Chief Executive so direktorje vodilnih svetovnih podjetij povprašali o ključnih prioritetah, ki jim bodo pomagale v letu 2024 doseči kar največ. Vodilna strategija? Ohranjanje in vključevanje zaposlenih (kar seveda najlažje dosežemo s team builngom). Ja, pred tržno rastjo, profitabilnostjo in optimizacijo stroškov se bodo najuspešnejši posvetili gradnji trdne, motivirane in zanesljive ekipe. Rezultati s tem jasno kažejo, da se je poslovni svet spremenil; podjetja, ki več vlagajo v svoje ekipe in torej večkrat organizirajo team building aktivnosti, presegajo tista, ki se osredotočajo zgolj na finančne kazalnike.

 

Vloge vodilnih so se spremenile

V kadrovskem svetu se je v zadnjih nekaj letih pojavilo precej novih izzivov. Stanje na trgu delovne slike je povzročilo, da zaposlovalci zaposlene vedno bolj dajejo v ospredje. To pomeni, da se je tudi vloga vodilnih v kratkem času marsikje obrnila na glavo; iz profitno usmerjenih strategov so se morali številni čez noč spremeniti v kadrovsko podkovane mojstre, ki razumejo to, kar mi kot team building agencija razumemo že več kot 15 let: kaj drži skupaj ekipo in kako zadržati dragocene talente? Rezultati najaktualnejše raziskave potrjujejo, da so najuspešnejši vodilni že spremenili svoje prioritete v skladu z vse večjim pomenom povezanih ekip v poslovnem svetu. Obeta se torej še več team buildingov kot doslej!

 

Jasno sporočilo: vlagajte v ljudi!

Sporočilo direktorjev je jasno: vlagajte v svoje ljudi. Vključite jih. Zadržite jih. Vlagajte v team buildinge. Tržni delež in dobičkonosnost, ki sta prav tako ključnega pomena za dolgoročni obstoj firme, bosta sledila tesno povezanemu timu, ne obratno. Vizionarji vodenja so pomen uigrane ekipe opevali že pred desetletji. Kdo neki ne pozna slavne Jobsove izjave, da velike stvari v poslu opravijo ekipe, ne posamezniki?

 

Strategije najuspešnejših

Jobs je imel prav – in to pospešeno ugotavlja vedno več vodilnih. Ekipa je najdragocenejši element podjetja, ki podjetju pomaga odrezati svoj kos tržne pogače. Da bodo pri tem čim bolj uspešni, je treba vanje vlagati – in team building je odlična naložba. Direktorji najuspešnejših podjetij so jasno povedali, da je prav zdaj čas za vlaganje v ekipo. Eden dokazano najučinkovitejših pristopov je organizacija strokovno izvedenega team buildinga. Dobro zastavljen team building ne izboljša le odnosov in vzdušja na delovnem mestu, ampak s svojimi daljnosežnimi učinki posredno poskrbi tudi za konkurenčno prednost vašega podjetja. Tule si lahko pogledate, katere team buildinge ponuja naša team building agencija; sproščene aktivnosti, ki pa s seboj prinesejo tudi pomembna in globoka spoznanja. Če želite pomoč pri izbiri optimalne team building aktivnosti za vaš tim, pa nas z veseljem tudi kontaktirajte. Najuspešnejši so spregovorili: prihodnost posla je v povezanih timih. Boste sledili njihovi strategiji?

Nasveti o ustvarjanju pravih timov

Novosti na področju aktivnosti, timskih del in izobraževanj

Zadovoljni ljudje se veselijo team buildinga

Katere tri elemente mora vsebovati team building?

Vodilni so spregovorili: team building je prihodnost posla

Raziskava vodilnih potrjuje: team building je prihodnost posla

Violine za glasbeni team building program

Glasbeni team buildingi: transformativna moč

V bazo znanja

Ustvarjamo rešitve za vaš tim

Predani smo k razvijanju inovativnih timskih programov, ki pomagajo k rasti ekipe in podjetja.

 

TBA mesečnik

Vabimo vas, da spremljate naš mesečnik TBA Komunikator, v katerem pišemo o trendih in inovacijah v teambuildingu ter vas obveščamo o dogajanjih v TBA.